Key Lime Pie
Slänger in receptet på den supergoda efterrätten jag gjorde igår, den är ganska mäktig så den räcker till många! Smakar syrligt och gott av lime.
Botten:
225 g digestivekex
75 g flytande smör/margarin
3/4 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Mixa ingredienserna till en grynig massa och tryck ut i en form med avtagbara kanter.
Grädda på 200 grader i 5 minuter.
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl färskpressad limejuice
1½ gelantinblad
Smält gelantinet enligt anvisningar på paketet.
Rör sedan ihop mjölken med äggulorna, det smälta gelantinet och limejuicen.
Häll fyllningen i formen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Servera med lite lättvispad grädde.

Botten:
225 g digestivekex
75 g flytande smör/margarin
3/4 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Mixa ingredienserna till en grynig massa och tryck ut i en form med avtagbara kanter.
Grädda på 200 grader i 5 minuter.
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl färskpressad limejuice
1½ gelantinblad
Smält gelantinet enligt anvisningar på paketet.
Rör sedan ihop mjölken med äggulorna, det smälta gelantinet och limejuicen.
Häll fyllningen i formen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Servera med lite lättvispad grädde.

Kommentarer
Trackback