Key Lime Pie

Slänger in receptet på den supergoda efterrätten jag gjorde igår, den är ganska mäktig så den räcker till många! Smakar syrligt och gott av lime.

Botten:

225 g digestivekex
75 g flytande smör/margarin
3/4 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Mixa ingredienserna till en grynig massa och tryck ut i en form med avtagbara kanter.
Grädda på 200 grader i 5 minuter.

Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl färskpressad limejuice
1½ gelantinblad

Smält gelantinet enligt anvisningar på paketet.
Rör sedan ihop mjölken med äggulorna, det smälta gelantinet och limejuicen.
Häll fyllningen i formen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.

Servera med lite lättvispad grädde.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0