Besök från Ammer =)

Idag har Tessa, Micke och deras barn varit här på besök. Felix fick jätte-fina kläder av både Tessa&Micke m.familj och av (min) moster Birgitta m.familj =) Tack&Bock!

Peter kom hit idag, han och Per är ute och kör traktor nu så Peter är väl överlycklig skulle jag tro =)

Överlycklig kan man inte påstå att jag var inatt...Per åkte på personalfest igår vid 14:00 och var sen borta tills inatt...jag och Felix gick och la oss kl. 21:30 och Felix somnade inte förräns 04:00!! Lagomt trött och less jag var då...skönt iaf när Per kom hem och kunde byta av mig lite...<3
Vi sov till 10:00 imorse så fick ju igen lite sömn där.
Felix verkar sova bra varannan natt så förhoppningsvis får vi sova inatt då...=)
Han ska även få bada ikväll...förra gången skrek han som en galning så får se hur det går den här gången...men han har spya i håret så han har inte så mycket annat val än att bada..

Per ska vara ledig imorgon, ska bli skönt, eftersom lördagen försvann så är det mycket värt att få ha honom hemma imorgon istället...åsså ska vi in till H-sand och skriva på faderskapspapperna imorgon.



Döpa eller inte döpa?

Det kan man fråga sig...
På ett sätt tycker jag att det är fint med dop, släkten får en titt på bebisen och han får fina presenter som är roliga att spara tills han blir vuxen.

Å andra sidan så känns det dumt att döpa sitt barn när man själv inte är kyrklig för fem öre...iofs så är jag ju medlem i svenska kyrkan och det är ju egentligen bara en byggnad...man behöver ju inte ha flera timmars predikan bara för att man döper...

Men men...tål att tänkas på....

Felix har sovit i vaggan hela natten och bara vaknat 2 ggr för att äta och få ny blöja, han älskar verkligen att sova =) Hoppas det håller i sig! Är ju så underbart när man får vara utvilad och på bra humör på dagarna, då har man nog mer glädje av bebis-tiden än om man har ett skrikigt barn.

Nä nu ska jag gå och ta på mig lite mascara så man ser ut som folk när Tobbe & Camilla kommer!


Helgums-besök

Fick besök från Helgum igår, Linda och Ubban kom hit och fikade och hade med sig jätte-söt present till Felix och en chokladask..gott gott!=)

Fick även ett paket på posten av Hoflin med kanonsnygga kläder till lille Felix, tack så mycket!=)

Idag ska vi få hembesök av BVC, så Felix ska bland annat få väga sig, hoppas hoppas att han gått upp rejält i vikt nu, vill iaf att han ska ha kommit över sin födelsevikt (3684 gram) men det tycker jag att han borde ha gjort.


Uppdatering kl.18:30

Min lilla tjockis väger nu 3840 gram!=) Han har alltså gått upp 300 gram på en vecka, inte illa pinkat (eller ätet)

Imorgon kommer mer besök från Helgum, Tobbe & Camilla + barn kommer hit =)


Lik pappa men söt ändå =) <3

Felix blir mer och mer lik Per för varje dag, när han föddes + dom första dygnen var han jätte-lik mig men inte nu längre =)

Dom två senaste nätterna har han sovit jätte-bra, Per tog in en liten radio så det inte blir så tyst i sovrummet och sen dess sover Felix som en stock (i egen säng dessutom!), han vaknar och vill äta var 4:de timme och nu har jag fått in snitsen med att amma liggandes så nu är det perfekt. Slipper kliva upp och sätta mig i soffan, blir så mycket svårare att somna om då också.

Idag har vi inte gjort så mycket, kollat på Grey`s Anatomy och ammat i stort sett hela dagen känns det som, Felix har börjat bli så röd i rumpan så han har fått lega nakenfis hela förmiddagen och det gillade han =)




Grattis!!

STORT GRATTIS till Denise & Halit som fått en liten Alvin och till Sara & Johan som fått en liten prinsessa =)


Så skönt att det är lördag så att jag får ha Per hemma hela dagen idag, är mycket lättare allting när man är två...även om Felix är väldigt snäll och mest äter och sover så är det skönt att kunna få lite avlastning.

Natten till igår sov han hela natten i vaggan, vaknade och ville äta två gånger men sen sov han som en stock.
Igår-kväll tror jag han hade ont i magen eller var allmänt grinig bara för det funkade inte att ha honom någon annanstans än nära mig eller Per...han ville inte ligga själv och ville inte somna..
Så det blev att han sov i våran säng inatt...men men...nya tag ikväll!

Felix fullständiga namn ska förresten bli: Per Felix Henning Selin
Per efter sin pappa och Henning efter sin morfar =)


Barnmottagningen

I förrgår var vi på barnmottagningen med Felix, en obliatorisk läkarundersökning som han gick igenom felfritt =)

Igår fyllde jag 26 år, gammal börjar man bli...=/ Per, Peter och Felix uppvaktade mig med ett silverarmband, ljuslyktor och tulpaner, mina gopojkar! <3

Sen mitt på dagen kom mamma hit, fick en tidningsprenumeration och kläder till Felix....åsså hade hon gjort en smörgåstårta till mig!! Ååå va gott det var =) Jag hade inte fixat nån tårta för har inte riktigt känt att jag hade tid med det så det var ju perfekt att hon hade gjort en! Tack så mkt mamma =)

På kvällen kom pappa, Erik och Elias hit...så Felix fick träffa sina morbröder för första gången =)

Inatt har Felix sovit jätte-bra, nästan för bra så man är lur på om han får i sig tillräckligt med mat när det går så många timmar emellan...men men...var nog bara inatt det var så bra, för natten som kommer nu ska jag försöka ta mig i kragen och inte låta honom sova med mig i sängen....känns som att jag kommer sova bättre när han inte sover där...

Klockan 16:15 ska vi till BVC och väga lillfisen också....hoppas han har gått upp bra i vikt så man inte behöver oroa sig över maten!


Felix

Felix blir 4 dagar gammal idag =)

Amningen började krångla igår, han ville inte ta nått tag och hade jätte-mkt magknip och skrek mest hela tiden förrutom om man höll honom i upprätt läge.
Så idag åkte vi tillbaka till BB för att dom skulle titta lite på honom och ge hjälp med amningen...och tydligen har jag väldigt mycket mjölk så det blir överfullt så han inte får nått tag, och när han väl får ett tag så sprutar det så fort så han får med massa luft ner i lill-magen sin...=/
Så det blev ett besök på apoteket och inhandlade en bröstpump, så nu får det pumpas lite innan varje amning! Men vilken lycka när man ser att det fungerar!
Är ju en aning roligare att ha en mätt och belåten pojke än en skrikig och hungrig..hoppas det håller i sig nu bara så man får sova liiiiite bättre inatt iaf, och framför allt att han får sova gott utan att ha ont i magen!

Nä nu ska jag laga lite middag tills Per och Peter kommer hem....potatisbullar & bacon blir det idag!

11 Februari

Den 11 Februari kl. 04:33 valde våran lilla Felix att kika ut =)

Han vägde 3684 gram och var 52 cm lång och världens finaste lilla kille.


"-Är du mör än tjockis?"

Igår var vi till mamma och käkade middag, god sjömansbiff.
Fick en tidig födelsedagspresent av henne...nattlampan som jag ville ha som fanns i nått tidigare inlägg, tack tack =)

Besöket hos BM igår gick bra, gjorde en hinnsvepning som gjorde ont som satan...får väl se om det är tredje gången gillt som gäller...än så länge är det då tvärlugnt så tror inte det funkar den här gången heller!
Ska dit igen den 15/2 och då får dom boka in en tid för igångsättning, för jag tänker inte gå nå mycket över tiden!

I eftermiddag ska vi till Bispgården och hämta bilen som varit inne på Autoservice för kamremsbyte (dyrt!!!) och sen äta middag hos pappa, väldans tur man har som blir bjuden på middag överallt =)
Sen blir det nog även en sväng upp till Caroline för en titt på lilla Tyra....!


Lisa hade fel...

Dags att börja stryka över.....!


Lisa S: 7 Februari
Caroline: 10 Februari
Svärmor: 11 Februari

Per: 12 Februari
Camilla: 13 Februari
Linda S: 14 Februari

Jag: 15 Februari
Madde: 15 Februari
Anna E: 16 Februari
Mamma: 17 Februari
Therese H: 18 Februari
Linda B: 18 Februari
Mariana: 19 Februari
Tina: 20 Februari
Denise: 20 Februari
Tessa: 24 Februari
Birgitta: 26 Februari


Stressig dag

Väldigt kul att man vaknar kl.6:00 och inte kan somna om! Hade tänkt passa på att vila den här veckan eftersom man inte vet när man får sova ostört nästa gång, och eftersom jag klev upp och skjutsade Peter på dagis hela förra veckan...men ikke!

Idag ska jag:

*In till stan och handla
*BM-besök 12:45
*Fika hos Sara
*Till Bispgården och lämna in Passaten
*Till mamma och äta mat och gratta henne
*Till pappa och klippa han och Per

Väldigt fullspäckad dag..men väldigt skönt att ha nånting att göra!


7 Februari

Ja idag gissar Lisa S att våran bebis ska födas...tror tyvärr att hon kommer ha fel för här är allting lugnt!
Gårdagens långpromenad gjorde att jag sov som en kratta inatt, så förhoppningsvis somnar man tidigt ikväll så den nya veckan kan börja!

Idag ska Peter till sin mamma, sen ska nog jag och Per göra oss en tur till Birsta, ska köpa en födelsedagspresent till min mamma som har fyllt år och en hållare till spjälsängsmobilen...skulle även ha varit på Blomsterlandet och handlat lite krukväxter...alla mina blommor dör...hoppas jag är bättre på barn än jag är på blommor!=O


Vecka 40


Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

No baby

Ingen bebis inatt, trots att Per var tvärsäker på det =) Hans spådomar verkar inte funka nått vidare! haha

Har sovit hyfsat bra inatt, klev upp kl 9:00 och käkade lite frukost med Peter, han verkar må bättre idag så nu sitter han och vilar magen framför "Lilla Sjöjungfrun"...han är ju bjuden på prinsess & prins-kalas imorgon så vore ju kul om han kunde gå på det.

Idag har jag inte så värst mycket planerat, ska dammsuga av lite hundhår från golven nu och sen kanske försöka ta med mig Peter och Milo ut en sväng...frisk luft kan nog vara skönt!


Uppdaterad 14:49

Vilken fruktansvärt lång och tråkig dag det här är...

Har dammsugit och varit ute men ändå känns det som att tiden står still....har även ringt och bokat en tid hos BM på måndag, får se vad som ska göras då men måste väl lyda förlossningsläkaren och iaf gå dit. Har även bokat en dejt med Sara på måndag så det blir kul att surra bort lite tid =)

Har nyss klippt och målat en prins-krona till Peter som han kan ha på kalaset imorgon, vet inte riktigt hur man klär ut sig till prins? Prinsessa är ju lättare men vet inte om Peter skulle ta på sig klänning, eller om Per skulle tillåta det =D

Så än så länge är det prins-krona, skjorta, jeans och en väst...lite finklätt som prinsar brukar vara...jaja...är ju bara ett 5-års kalas så det duger nog!

Nä nu ska jag tråka ihjäl några fler timmar innan Per kommer hem och äter tacos med oss.

 


Flyttar upp gissningarna igen

Tänkte att ni som läser min blogg kan gissa vilket datum bebisen kommer.
1:a pris är ära och berömmelse =)

BF enligt mina egna uträkningar är den 13/2, och enligt rutin-ultraljudet är BF den 16/2.


Så sätt igång och gissa nu!=)

Lisa S: 7 Februari
Caroline: 10 Februari
Svärmor: 11 Februari

Per: 12 Februari
Camilla: 13 Februari
Linda S: 14 Februari

Jag: 15 Februari
Madde: 15 Februari
Anna E: 16 Februari
Mamma: 17 Februari
Therese H: 18 Februari
Linda B: 18 Februari
Mariana: 19 Februari
Tina: 20 Februari
Denise: 20 Februari
Tessa: 24 Februari
Birgitta: 26 Februari


Magsjuka?

Natten har varit väldigt lugn, inga krämpor, bara svårt att sova.
Tror att det här med hinnsvepningar är bullshit, iaf verkar det inte funka på mig, jag blir nog mest bara så att jag går omkring och känner efter hela tiden och då blockerar nog hjärnan så att ingenting händer..
Näää tror nog inte jag tänker gå och göra dom där två hinnsvepningarna som läkaren tyckte jag skulle göra nästa vecka....fast då kanske dom vägrar sätta igång en sen bara för att man inte har velat prova allt dom sagt innan...hmm...ja vi får se..

Imorse hann Peter vara på dagis i en halvtimma innan dom ringde och sa att han hade spytt....jag hade det på känn eftersom han hade druckit vatten på tom mage pga att han hade hicka, och det har varit likadant minst tre ggr förrut, han har spytt efter ca en halvtimma på dagis och sen har det inte blivit nått mer...så vi får väl hoppas att det inte är nån magsjuka!
Han har legat och vilat en timma och nu sitter han och tittar på Lucky Luke och verkar då inte lida av nått illamående.

Jag har städat badrummet och tvättat två maskiner tvätt redan....vad ska jag göra resten av dagen nu då?
I vanliga fall brukar jag lägga mig och sova nån timme efter jag har skjutsat Peter på dagis men nu är ju han hemma så då går ju inte det....kanske jag får lättare att sova inatt också!


Uppdatering 13:44

Ropade nog hej lite för tidigt...Peter har med största sannolikhet magsjuka...usch...hoppas han får behålla filmjölken han åt nyss, bara nån matsked men hittills har allting annat kommit upp.

Har letat fram handspriten som man var manisk med under svininfluensa-perioden så jag hoppas det ska räcka för att hålla mig och Per friska.




Tillväxt-UL

Var iväg på tillväxt-UL idag, den "lilla" bebisen beräknades väga 3600 gram...NU! Om två veckor när det är tänkt att han ska födas beräknas han till 4000 gram...
men men...det är ju inte 5 kg iaf, 4 kg känns rätt okej..!

Fick träffa en läkare efteråt som fixade en till hinnsvepning, och jag var nu öppen 2 cm...så det går ju sakta framåt iaf! Känns ju inte som att den här hinnsvepningen kommer göra nån verkan heller...men man får väl se...har ju inte gått så många timmar än..

Bebisen var iaf fixerad och mådde bra, och det är ju huvudsaken det =)


Big bauta baby???

Var till BM igår och mätte magen...om det hade ökat till 38 så skulle jag få ett tillväxt-UL...mitt mått låg nu på 40!!
Dock så sa hon att jag var väldigt svårmätt och att det mycket väl kan vara så att måttet egentligen är mycket mindre..(vilket jag tror)

Imorgon kl.15:00 fick jag iaf tid för UL i Sundsvall...och 15:30 ska jag träffa en läkare där och prata om ultraljudet antar jag??

BM gjorde även en så kallad hinnsvepning för att försöka sätta igång förlossningen (eftersom jag INTE vill gå över tiden och få en 6-kilos baby).
Det var ju inte den mest trevliga upplevelsen jag varit med om men gjorde väl inte så fruktansvärt ont som en del säger...var mest som en hårdhänt gyn-undersökning ungefär...
BM sa iaf att min livmodertapp var helt utplånad och att jag redan hade öppnat mig 1,5 cm så hon trodde absolut inte att jag skulle hinna gå tiden ut, och det låter ju väldigt bra!

Hinnsvepningen verkar iaf inte ha gett nått resultat, inatt har jag sovit bättre än jag gjort på flera veckor, inte minsta sammandragning ens...men men...kan ju ta upp till 48 timmar innan det sätter igång och det är ju som sagt inte ens säkert att det gör det!
Skulle kunna tro att dom gör en till hinnsvepning efter ultraljudet imorgon om det visar sig att bebisen är av modell större.

Nä nu ska jag gå ut och gå med Milo och sen baka semmel-bullar, hoppas dom blir bra så jag kan bjuda min älskling på semlor ikväll! <3


RSS 2.0