Heta räkor
Här är receptet på heta räkor som jag lagade i fredags.
2 port
ca 2 dl skalade räkor
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk hummerfond
chiliflakes
rivet skal av en lime
½ strimlad purjolök
halverade körsbärstomater
salt & peppar
2 vitlöksklyftor
Stek purjolöken lite lätt och häll på kokosmjölk och hummerfond.
Krydda med salt, peppar och chiliflakes till lagom styrka.
Riv ner lite lime och vitlök och låt puttra en stund. Lägg i körsbärstomaterna och avsluta med att röra ner räkorna strax innan servering så de hinner bli varma men inte mer.
Servera med jasminris.
2 port
ca 2 dl skalade räkor
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk hummerfond
chiliflakes
rivet skal av en lime
½ strimlad purjolök
halverade körsbärstomater
salt & peppar
2 vitlöksklyftor
Stek purjolöken lite lätt och häll på kokosmjölk och hummerfond.
Krydda med salt, peppar och chiliflakes till lagom styrka.
Riv ner lite lime och vitlök och låt puttra en stund. Lägg i körsbärstomaterna och avsluta med att röra ner räkorna strax innan servering så de hinner bli varma men inte mer.
Servera med jasminris.
Kommentarer
Postat av: Linda
Ja de låter ju rikitgt gott, tycker den där efterätten oxå ser smarrig ut :)Får se om man kanske testar de någon dag framöver :)
Trackback