Sova middag?

Jag trodde att barn brukade sova nångång under dagen men tydligen hade jag fel.
Felix är vaken i stort sett hela dagarna, det enda han kan sova är om han somnar i min famn, men vaknar oftast så fort jag lägger ner honom (eller inom 5 minuter).
Tror att det är hans mage som krånglar....idag har han suttit i sin nya babysitter och vibrationerna verkar få fart på hans mage lite för han har fisit som en hel karl hela dagen, och NU har jag lyckats lägga ner honom i dubbelsängen....peppar peppar men han sover fortfarande och det har gått 5 minuter...!

Än så länge sover han iaf bra på nätterna, men det är ju tråkigt när han ska bli så övertrött så han bara grinar hela eftermiddagarna...=/ Ska prova med minifom-dropparna igen och se om magen blir bättre på honom....stackarn =/

Här kommer en bild när han provar sin nya babysitter, klädd i sin fina plysch-dress som han fick av sin mormor =)

 

Imorgon ska vi på BVC, har inte varit där på två veckor så ska bli intressant och se vad lillfisen väger...han spyr så mycket vissa dagar men hoppas att det inte ska ha nån betydelse för hans vikt...

Efter BVC ska vi hälsa på Sara och lilla Lovisa =)

 


Tävling





"Jag tävlar inne hos BeckaHBitcH.se om babyprodukter från Apoteket. Var med du också"


Lösenord

Funderar på att lösenordsskydda mig blogg, känns som att jag vill ha lite koll på vilka som läser nu när man sätter ut bilder på Felix.
Ni som är intresserade av att ha lösenordet kan ju maila mig på [email protected]

Igår var en jobbig dag för Felix och oss. Han vaknade 05:30 och åt, sen myste han lite med Per medans jag klev upp och åt frukost och läste tidningen i lugn och ro.
Sen åkte vi till stan så jag fick klippa mig (underbart!), sen när vi kom hem började Felix grina och gnälla, tror han hade ont i magen för han vägrade somna, somnade inte förräns kl 15:00!
Men sen när han vaknade tre timmar senare verkade han må mycket bättre och när jag gick och la mig med honom kl 21 så åt han bara i 5 minuter sen somnade han =) Så jag fick lite tid att läsa en tidning i sängen....inte ofta man kan göra det nu!

Idag är han mycket gladare, vi klev upp kl 7 och sen har vi kollat på Grey`s Anatomy och haft långa diskussioner om hur så många kan tycka att McDreamy är snygg =)
Nu ligger han och sover i spjälsängen så jag ska passa på att vika lite tvätt, man vet ju aldrig hur länge den lille prinsen behagar sova!

Sen idag blir det nog en promenad med hund och barnvagn, sen ska jag försöka ta mig upp på vinden och leta reda på vårkläderna, och sen ikväll när min älskling kommer hem så ska vi grilla! Hur gott som helst...!


En sån här...

har vi beställt till Felix idag...hoppas han gillar den nu då! Den "vanliga" babysittern är bara populär om man hela tiden har foten på den och gungar, och den här ska vibrera och tydligen kännas som att bebisen åker bil...och det gillar ju Felix!


Bispgården

Har varit hos Denise och Alvin och hälsat på idag! Felix visade sig från sin bästa sida och sket ner sig det första han gjorde...=D
Kvällen har inte varit så bra för Felix, tror han har magknip för det luktar verkligen sopor när han fiser...och övertrött är han nog också för han har ju inte direkt sovit sina vanliga tider idag..
Nu sitter han iaf med Per inne i tv-rummet och jag hör inget skrik iaf...skönt det så jag kan sitta i lugn och ro med mitt kaffe och kolla datorn =) Kan inte koppla av om Felix skriker, även om jag vet att Per har honom....

Imorgon kl 8:15 ska jag klippa mig, så Per har en ledig dag då så han kan ha Felix medans jag klipper mig.
Sen blir det nog kanske att färga håret imorgonkväll...om Felix sover nånting så det hinns med.
Ska bli så skönt att få fixa håret!

Matsedel

Veckans mat:

Måndag: Makaronpudding

Tisdag: Kroppkakor

Onsdag: Pasta & sås

Torsdag: Fisk, potatis & filsås

Fredag: Indonesisk kycklinggratäng & ris

Lördag: Grillad karrè, pommes & bea

Söndag: Hemmagjord pizza

 

Imorse vaknade Felix vid 06:30, vi låg i sängen och myste i en halvtimme och sen upp och fixa havregrynsgröt.

Nu sover Felix igen och jag ska dricka lite kaffe och vänta på att det ska bli lite varmare ute så man kan gå ut med vagnen en stund =)


Min Felix

Min älskade Felix blir 5 veckor gammal idag


Äntligen sol

Är så underbart att det äntligen har blivit vår ute, hoppas bara inte att det kommer ett stort lass med snö igen...brukar ju tyvärr göra det..=/

Igår var jag och Felix på BVC för vägning, han hade gått upp till 4590 gram. Fick en ny tid om två veckor och även en tid för läkarbesök när han blir 2 månader gammal...känns som en evighet dit men är ju bara om tre veckor!
Veckorna går så jävla fort nu, speciellt den här veckan när Peter är hos oss, det blir som lite mer rutiner och sånt då, för men Felix har vi ju inte hunnit med så mycket rutiner än.
Fast nu har jag i flera dagar lyckats få honom att somna på förmiddagen och sova i ca två timmar, så det är ju väldigt skönt så man hinner med att göra nånting.
Idag klev jag upp kl 06:45 men har ändå inte lyckats få i mig morgonkaffet förräns nu när Felix har somnat...men är ju så när man ska hinna med två ungar på morgonen och skjutsa Peter på dagis, allt tar ju sin lilla tid..men det är det värt!=) <3


Dagens outfit

Eftersom Felix fick så fina kläder av sin moster igår så sätter jag för hennes skull ut en bild =)



1 månad gammal

Idag blir Felix 1 månad gammal. Kan inte fatta att det redan gått en hel månad sen han föddes, och samtidigt känns det som att han funnits hur länge som helst <3

Idag har vi varit till min farmor och farfar och hälsat på en snabbsväng...Felix blev så hungrig så vi åkte till mamma istället och spenderade dagen där, fick god lunch och Felix fick gosa med sin momma. =)

Hade tänkt hälsa på Denise och Alvin idag också men är så förkyld så känns inte så bra att åka dit och smitta ner dom...! Får ta det en annan dag istället...

Nä nu vaknar Felix...är nog matdags igen skulle jag tro!


Stor killen =)

Felix väger nu 4345 gram och är 55,5 cm lång...lång och smal som sin pappa!=)

Tänkte lägga in veckans matsedel här på bloggen...mest bara för att jag ska ha nånstans att gå in och kolla och få lite inspiration när jag ska skriva matsedel...ja jag vet att det är otroligt mycket vuxenpoäng att veckohandla och ha matsedel men bor man nästan 3 mil från affären så är det ett måste...!

Måndag: -------
Tisdag: Pasta och baconsås
Onsdag: Ugnsfalukorv och potatismos
Torsdag: Stuvade makaroner & korv
Fredag: Thai green curry kyckling & ris
Lördag: Fläskfilè, pommes & kantarellsås
Söndag: ----------


BVC

Idag kl 14:00 ska jag och Felix vara på BVC för vägning och mätning, ska bli väldigt kul att se hur mycket han väger nu...tycker att han växer men kan ju vara som man inbillar sig åxå!?
Igår var vi på fika hos en av mammorna från föräldragruppen, det var Jenny och lille Manne, Jenny K och lille Emil och jag med Felix.
Felix sov sig igenom hela två timmars-fikat så han var ju inte så social =D

Sen på eftermiddagen fick Felix ha lite pappa-tid då jag åkte in till stan och handlade mat...ganska skönt att komma ut själv en timme...och säkert mysigt för Per att få rå om Felix lite för sig själv också. <3

Felix har fått en regskylt till sin barnvagn, hans morfar kom hit med den =) Det står Felix på den åsså är det reflex så vi syns när vi ska ut och gå i mörkret, väldigt fin!

Blev mycket Felix i det här inlägget, fast å andra sidan så händer det ju inte så mycket annat i mitt liv just nu, han är ju i centrum hela tiden =) <3


Felix med sin morfar


Fredagsmys!!

Ååå va härligt med fredag så jag får ha Per hemma några dagar nu när det blir helg =)

Ikväll ska vi ha lite fredagsmys med godis och glass som jag och Peter var iväg och köpte igår, får se om vi kanske kollar på Robin Hood eller Let`s Dance ikväll...röstar för Robin Hood jag...tror nog de övriga i familjen gör detsamma!

Idag sov Felix till 8:15 och jag klev upp kl 7:00 och skickade iväg Peter på dagis (farmor skjutsar) så jag hann göra mycket nytta under tiden han sov...skönt det eftersom han sover lite dåligt på dagarna nu..
Ska försöka hinna med att duscha under nån av hans powernaps idag åxå...ska försöka ta med mig Felix och hämta Peter på dagis kl 14:00 men får se om det hinns med...annars kunde farmor hämta så det är tur vi har henne =)

Nästa vecka ska vi ut och åka iaf! På måndag blir det mammagruppsträff med mammor och bebisar =), på tisdag ska vi på BVC och väga lillfisen och sen nån dag nästa vecka tänkte jag åka till Bispgården och eventuellt hälsa på Denise, Halit och Alvin! Blir en kul vecka =D


Sova?

Idag har Felix sovit sammanlagt 2½ timma ungefär....inte bra!! Han är så övertrött så han vet inte riktigt vart han sak ta vägen tror jag...men men...hoppas hoppas att han vill sova inatt bara för jag är inte så pigg på att vara vaken hela natten nu när man har burit omkring på honom i stort sett hela dan.

Idag har Caroline, Tyra och Buggan varit här, dom hade med sig jättegod pastasallad, perfekt med gäster som tar med eget fika/mat!=)

Nu på kvällen har Pers bror med familj varit här, Felix fick träffa sina kusiner och fick jättefina kläder =)

Nä nu ska jag ta min huvudvärk och sätta mig i soffan en stund...se om jag kan få Felixgubben att somna...

RSS 2.0